Otvoren Natječaj za provedbu tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Autor: LRA Belišće

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici koji u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imaju navršenih 18 godina, a manje od navršenih 41 godinu i koji podnose poslovni plan za poljoprivredno gospodarstvo ekonomske veličine od 8.000 do 49.999 eura. Potpora iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova376.840,00 kuna po korisniku (50.000 EUR-a po korisniku u kunskoj protuvrijednosti).

Prihvatljivi troškovi su kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade proizvoda, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta te kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Zahtjevi za potporu mogu se podnositi do 24. veljače 2017., a kao preduvjet za sudjelovanje u natječaju korisnici moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Detalje možete pronaći ovdje.

Radionica:

Lokalna razvojna agencija Grada Belišća poziva sve zainteresirane potencijalne prijavitelje na natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“. na info radionicu gdje će se govoriti o postupku prijave na natječaj, izradi poslovnog plana, a predstavit će se i najučestaliji problemi uočeni u prijavama s prvog natječaja.

Radionica će se održati u srijedu 28.12. 2016. godine u Velikoj vijećnici Grada Belišća, s početkom u 16:30 sati.

Svi zainteresirani svoj dolazak trebaju potvrditi najkasnije do 27.12.2016. godine putem info maila: igor.paloh@lra-belisce.hr ili telefonom na broj 031/ 303-908.