Poziv poduzetnicima na predstavljanje mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti i energetske obnove objekata kroz nacionalne i EU fondove

Autor: LRA Belišće

Pozivaju se svi poduzetnici i zainteresirani građani na predstavljanje mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti i energetske obnove objekata kroz nacionalne i EU fondove koje će se održati 10.11.2017. (petak) s početkom u 11:30 sati u Velikoj vijećnici u zgradi Gradske uprave na Vijencu Dr. Franje Tuđmana 1, Belišće.

Predavanje se održava u sklopu događanja Public Power, koje je jedna od aktivnosti projekta R-SOL-E – Renewable Solar Energy financiranog od strane Europske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.

 

O projektu R-SOL-E

Projekt R-SOL-E Grad Belišće provodi u partnerstvu s Novim Sadom i Općinom Gorjani, a cilj mu je promocija korištenja obnovljivih izvora energije u svrhu smanjenja troškova energije javnih zgrada i infrastrukture. U sklopu projekta Grad Belišće će, između ostalog:

  • postaviti solarne elektrane na 5 zgrada u svom vlasništvu: Gradsku upravu, Dječji vrtić Maslačak, zgradu Bazena, Policijsku postaju Belišće i Nogometni klub Beliše
  • postaviti info ploču i solarno stablo,
  • revidirati akcijski plan engergetske učinkovitosti i
  • organizirati javna događanja s ciljem promocije obnovljivih izvora energije.