OBJAVLJEN LAG NATJEČAJ ZA MJERU 6.3. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

Autor: LRA Belišće

Lokalna akcijska grupa Karašica objavila je 3. svibnja 2018. godine prvi LAG-natječaj za Mjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, čime je s provedbom započela Lokalna razvojna strategija LAG-a Karašica odobravanjem potpore malim poljoprivrednim proizvođačima s područja LAG Karašice , a koje obuhvaća općine: Bizovac, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Koška, Magadenovac, Marijanci, Petrijevci, Podgorač, Podravska Moslavina, Punitovci i Viljevo, te gradove: Belišće, Donji Miholjac, Našice i Valpovo.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u natječaju iznosi 1.224.217,50 kuna, a visina potpore po pojedinom nositelju projekta iznosi 15.000,00 eura, odnosno 111.292,50 kuna.

Mjera za koju je raspisan LAG-natječaj sukladna je tipu operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malim poljoprivrednim gospodarstvima” iz Programa ruralnog razvoja na nacionalnoj razini.

Na Natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva, OPG-ovi, obrti, trgovačka društva i zadruge koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i kojima je poljoprivreda glavna djelatnost, a imaju gospodarstvo ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom rezultatu od 2.000 do 7.999 eura.

Rok za podnošenje prijava projekata na natječaj započinje 21. svibnja 2018. godine i traje do 21. lipnja 2018. godine.

Sve potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći na web-stranici LAG-a Karašica https://www.lag-karasica.com/natjecaji/ gdje je objavljen tekst LAG-natječaja, kao i ostala prateća dokumentacija pod rubrikom LAG natječaji.

Za pružanje detaljnih informacija potencijalnim prijaviteljima LAG Karašica organizira informativne radionice koje će se održati prema rasporedu kako slijedi:

-u Gatu, 14. svibnja 2018. godine (ponedjeljak), u prostorima Društvenog doma, Kolodvorska 37, s početkom u 20,00 sati

-u Donjem Miholjcu, 15. svibnja 2018. godine (utorak), u prostorima Miholjačkog poduzetničkog centra d.o.o., Trg Ante Starčevića 1/I kat, s početkom u 20,00 sati

-u Punitovcima, 16. svibnja 2018. godine (srijeda), u Općinskoj vijećnici Općine Punitovci, Stjepana Radića 58, s početkom u 20,00 sati

-u Našicama, 18. svibnja 2018. godine (petak), u Gradskoj vijećnici Grada Našica, Trg dr. Franje Tuđmana 7, s početkom u 20,00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike da se odazovu na informativne radionice kako bi na vrijeme dobili potrebne informacije za prijavu na LAG-natječaj.

Za sva dodatna pitanja obratite se u Lokalnu razvojnu agenciju Grada Belišća d.o.o., Željeznička 10/a (Poduzetnički inkubator Polet Belišće)