JAVNI POZIV FIZIČKIM OSOBAMA GRAĐANIMA ZA DODJELU SREDSTAVA FONDA ZA POSTAVLJANJE SUSTAVA ZA KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U POSTOJEĆE OBITELJSKE KUĆE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Autor: LRA Belišće

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost fizičkim osobama građanima za postavljanje jednog novog sustava za korištenje obnovljivih izvora energije:

  • s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za grijanje prostora ili prostora potrošne vode ili
  • s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje ili za hlađenje

Opravdani troškovi:

– izrada glavnog projekta

– stručni nadzor

– nabava i ugradnja sustava

Fond će Korisnicima dodjeljivati sredstva donacije za opravdane troškove u iznosu do 80% troškova tj. 35.000,00 kuna s PDV-om za sustav na biomasu ili do 45.000,00 kuna s PDV-om za sustav s dizalicom topline.

Fond će donaciju isplaćivati jednokratno, po završetku radova, u roku od 30 dana od zaprimanja potpune dokumentacije za isplatu.

Rok za dostavu zahtjeva počinje 31. listopada 2018. godine u 9:00 sati, a završava istekom 2018. godine ili objavom na mrežnim stranicama Fonda www.fzoeu.hr

Više informacija možete pronaći na stranici http://www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/

Za sve dodatne informacije obratite se u Lokalnu razvojnu agenciju Grada Belišća d.o.o., svakim radnim danom od 7-15 sati na adresi Željeznička 10/a Belišće (Poduzetnički inkubator Polet Belišće).