JAVNI POZIVI ZA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA POLJOPRIVREDNICIMA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Autor: LRA Belišće

Osječko-baranjska županija je dana 1. ožujka 2019. godine objavila set javnih poziva za potpore poljoprivrednicima kojima će biti omogućeno ostvarivanje nepovratnih financijskih sredstava.

Korisnici potpora su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, mikro i mali poduzetnik te udruženja poljoprivrednika registrirana kao udruge, zadruge, klasteri i slično.

Potpore se dodjeljuju poljoprivrednicima u intenzitetu od 25 – 100% prihvatljivih troškova ovisno o uvjetima navedenim u svakom javnom pozivu. Potpore se ne dodjeljuju za troškove PDV-a i drugih poreza, carina i druge srodne troškove. Korisnik potpore mora imati sjedište ili prebivalište na području Županije, odnosno poljoprivredna proizvodnja se mora odvijati na području Županije.

Potpore poljoprivrednicima se dodjeljuju za sljedeća ulaganja:

– za sudjelovanje u programima kvalitete i stvaranja robne marke poljoprivrednih proizvoda,

– za promotivne mjere u korist poljoprivredne proizvodnje,

– u preradi poljoprivrednih proizvoda,

– za istraživačke projekte u poljoprivredi,

– potpora za dobrobit životinja,

– za poticanje izvrsnosti u proizvodnji mlijeka,

– za unaprjeđenje genetskog potencijala u stočarstvu,

– za očuvanje tradicionalne proizvodnje i razvoj tržišta autohtonih proizvoda,

–  za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima.

Obrazac zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odijelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije te se isti s propisanom dokumentacijom dostavlja osobno ili na adresu Upravnog odijela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 1/II, 31000 Osijek, s naznakom za Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Za sve dodatne informacije obratite se u Lokalnu razvojnu agenciju Grada Belišća d.o.o., svakim radnim danom od 7-15 sati na adresi Željeznička 10/a Belišće (Poduzetnički inkubator Polet Belišće).