OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PROGRAM „OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA“

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje bespovratna sredstva namijenjena očuvanju i razvoju tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Ovaj otvoreni javni poziv  je namijenjen za mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) koja obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07).

Sredstva su namijenjena za sljedeća ulaganja:

  • ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,
  • ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,
  • prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora,
  • uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,
  • upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva,
  • marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna a najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna. Sredstva se odobravaju u 100%  iznosu prihvatljivih troškova.

Rok za prijavu na natječaj je otvoren do 15.06.2019.godine.

Detaljnije informacije o Programu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Za sve dodatne informacije obratite se u Lokalnu razvojnu agenciju Grada Belišća d.o.o., svakim radnim danom od 7-15 sati na adresi Željeznička 10/a Belišće (Poduzetnički inkubator Polet Belišće).