OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU JEDNOKRATNIH FINANCIJSKIH PODRŠKI ZA 2019. GODINU

Autor: LRA Belišće

Dana 05. lipnja 2019. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški usmjerenih aktivnostima iz područja socijalne skrbi koje Ministarstvo tijekom 2019. godine nije obuhvatilo već raspisanim natječajima. Cilj Natječaja je financijska potpora aktivnostima iz područja socijalne skrbi za koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. nije planiralo ni raspisalo natječaje.

U skladu s ovim Natječajem, prijave za dodjelu jednokratne financijske podrške mogu biti za slijedeća prioritetna područja:

  1. Unapređenje i razvoj socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti socijalno osjetljivih skupina,
  2. Organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama.

Prihvatljivim prijaviteljima smatraju se:

  • udruge osnovane temeljem Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/14 i 70/17) i upisane u Registar udruga, vjerske zajednice koje djeluju kao pravne osobe i osnovane u skladu sa Zakonom o pravnom položaju vjerskih zajednica (Narodne novine, broj 83/02) te upisane u Registar vjerskih zajednica, kao i druge neprofitne pravne osobe upisane u odgovarajući upisnik,
  • svi prijavitelji moraju biti upisani u Registar neprofitnih organizacija te udovoljavati uvjetima ovoga Natječaja.

Za financiranje u okviru ovog Natječaja raspoloživ je iznos od 5.000.000,00 kuna, a okvirni broj podrški koji se planira financirati: 80-150.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Natječaja je 15. srpnja 2019. godine.

Detaljnije informacije o Programu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećem linku: https://mdomsp.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-udruge-zaposljavanje-eu-fondovi/udruge-1698/natjecaji-u-2019-godini/natjecaj-za-dodjelu-jednokratnih-financijskih-podrski-za-2019-godinu/10985

Za sve dodatne informacije obratite se u Lokalnu razvojnu agenciju Grada Belišća d.o.o., svakim radnim danom od 7-15 sati na adresi Željeznička 10/a Belišće (Poduzetnički inkubator Polet Belišće).