Predstavnici Lokalne razvojne agencije Grada Belišća u studijskoj posjeti klasteru proizvođača namještaja Ligna Group

Autor: LRA Belišće

Predstavnici Lokalne razvojne agencije Grada Belišća, direktor Mario Marolin i projekt menadžer Vedrana Kopić, boravili su od 28. do 31. siječnja u studijskoj posjeti Sofiji (Bugarska). Studijsko putovanje organizirano je u sklopu projekta „Enabling Development of Sustainable Cross-Border Clusters (CBC Clusters) sufinanciranog sredstvima Interreg IPA CBC Programme Croatia – Serbia  2014-2020.

Zajedno s projektnim partnerima iz Hrvatske i Srbije predstavnici Lokalne razvojne agencije posjetili su najuspješniji bugarski klaster proizvođača namještaja Ligna Group. Ondje ih je ugostila osnivačica i izvršna direktorica klastera Genoveva Christova te ih upoznala s upravljačkom strukturom i organizacijom klastera, kao i njegovim radom, odnosno uslugama koje pruža svojim članovima.

Posjet je nastavljen sastankom s predstavnicom konzultantskog klastera Veritas, predstavnicima bugarske Agencije za promociju malog i srednjeg poduzetništva te posjetom Sofia Tech Parku i klasteru automobilske industrije.

Tijekom posjeta razmijenjena su iskustva i stečena nova znanja od interesa za razvoj grada Belišća i stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja u prekograničnom području, koja će umnogome koristiti pri formiranjem dvaju prekograničnih klastera u Belišću i Somboru. Također su postavljeni temelji za razvoj međusobne gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na suradnji u korištenju fondova Europske unije.