ODRŽANA EDUKACIJA ZA RAD NA STROJU ZA PROIZVODNJU PAPIRNIH SALVETA

Autor: LRA Belišće

U četvrtak, 21. listopada, tvrtka Mega Vektor d.o.o. iz Čačka, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom Grada Belišća, održala je edukaciju za rad na stroju za proizvodnju papirnih salveta. Edukaciji su prisustvovali članovi Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike, stanari Poduzetničkog inkubatora Polet te ostali zainteresirani poduzetnici.

Edukacija je održana u Poduzetničkom inkubatoru Polet gdje će stroj biti na trajnom raspolaganju svim zainteresiranim poduzetnicima u sklopu budućeg edukacijskog centra za proizvodnju finalnih proizvoda od tissue papira.

U narednim tjednima poduzetnici će moći sudjelovati i u dodatnim edukacijama iz područja proizvodnje i prerade tissue papira, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni. Aktivnostima poput ovih Lokalna razvojna agencija Grada Belišća i Klaster papirne industrije, strojarstva i energetike nastavljaju poticati poduzetničke aktivnosti i razvoj papirne industrije u Belišću i širem prekograničnom prostoru.

Edukativni stroj, vrijedan preko 20.000 eura, nabavljen je u sklopu projekta Enabling Development of Sustainable Cross – Border Clusters  (CBC Clusters), financiranog sredstvima Interreg IPA  programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.