JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA GOSPODARSKIH SUBJEKATA ZA ULAGANJE U MJERE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I OIE

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za dostavu neobvezujućeg pregleda ulaganja iz sredstava Modernizacijskog fonda.

Modernizacijski je fond program pomoći namijenjen podršci deset država članica Europske unije s nižim dohodcima, kako bi se omogućio njihov brži prelazak prema klimatskoj neutralnosti, omogućila modernizacija energetskog i industrijskog sektora.

Poziv je namijenjen poslovno aktivnim malim, srednjim i velikim poduzećima  sa sjedištem na području RH registriranima za područje C: Prerađivačka industrija (NKD 2007) koji imaju spremne projekte s mogućnošću početka u sljedeće dvije godine.

Prioritet su ulaganja u povećanje energetske učinkovitosti, proizvodnju i uporabu električne energije iz obnovljivih izvora te ulaganje u projekte koji će doprinijeti smanjenju emisija stakleničkih plinova.

Zainteresirani gospodarski subjekti svoj interes mogu prijaviti od 23.11.2021. u 16h na adresu elektroničke pošte Ministarstva: modernizacijski-fond@mingor.hr.

Sva dokumentacija se dostavlja u elektroničkom obliku, u Excel formatu na hrvatskom i engleskom jeziku, s naznakom: Javni poziv za dostavu neobvezujućeg pregleda ulaganja iz sredstava Modernizacijskog fonda – iskaz, daje se.

Svaki projekt potrebno je zasebno prijaviti na Obrascu 1.

Detaljnije informacije o Javnom pozivu, zajedno s obrascem prijave, dostupne su na sljedećem linku: https://www.fzoeu.hr/hr/obavijest-otvoren-poziv-za-iskaz-interesa-za-dostavu-neobvezujuceg-pregleda-ulaganja-iz-sredstava-modernizacijskog-fonda/8779