Poziv WORTH II

Autor: LRA Belišće

WORTH II kroz ovaj otvoreni poziv namjerava postati najveći europski inkubator program za kreativce.

WORTH je jedini europski projekt u kojem dizajneri, mala i srednja poduzeća, proizvođači i pružatelji tehnologije surađuju kako bi razvili inovativne i dizajnu orijentirane poslovne ideje. Ovaj poziv za iskazivanje interesa posvećen je načelima Nove europske inicijative Bauhaus. Ovi projekti predstavljaju međunarodnu suradnju između dizajnera, kreativaca, proizvođača, malih i srednjih poduzeća, obrtnika i tehnoloških tvrtki za razvoj inovativnih proizvoda.

Poziv je otvoren je do 2. 2. 2022.

Odabrani projekti ući će u program inkubacije za razvoj novih poduzeća, uključujući

  • 10.000 do 20.000 EUR financijske potpore
  • podučavanje o poslovnoj strategiji i razvoju tehnologije
  • pravne savjete o pravima i zaštiti intelektualnog vlasništva
  • sudjelovanje na izložbama
  • umrežavanje i profesionalne veze.

WORTH partnerski projekt fokusiran je na sektore tekstila i mode, obuće, kože i namještaja te unutarnjeg uređenja, nakita i dodataka. WORTH stvara relevantne zajednice diljem Europe čiji članovi dijele zajedničku viziju i vrijednosti oko dizajna i inovacija. Dakle, kroz WORTH možete pronaći europsku zajednicu s: mentorima koji su stručnjaci za podršku partnerstvima za uspješnu provedbu odabranih projekata kroz stjecanje tehničkih i poslovnih znanja, vještina i kapaciteta; upravni odbor i članovi koji su stručnjaci zaduženi za provođenje transparentnih evaluacija prijedloga, davanje povratnih informacija i savjeta. Zajednica također uključuje veleposlanike relevantnih profesija i institucija diljem Europe koji su predani promicanju zajedničke vizije i dizajnerskih vrijednosti WORTH-a.

Ako ste samozaposleni ili malo i srednje poduzetništvo aktivno u bilo kojem od prihvatljivih sektora industrije životnog stila: tekstil/moda, obuća, koža/krzno, namještaj/uređenje doma/unutarnji dizajn/arhitektura, nakit i dodaci; i imate bilo koju od sljedećih poslovnih aktivnosti: dizajn, proizvodnja/obrtništvo, razvoj tehnologije, to je izvrsna prilika za vas i vaše dionike.