Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s HAMAG-BICRO-om, pokreće Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike.

Prihvatljivi korisnici: mikro, mali i srednji poduzetnici s godišnjom potrošnjom plina na pojedinačnim obračunskim mjernim mjestima do 10 GWh.

Svrha financiranja: Potpore male vrijednosti (de minimis potpore) za smanjenje računa za potrošnju plina u iznosu od 15 lipa po kWh potrošenog plina.

Ukupni  iznos ove Vladine mjere: 600 milijuna kuna.

Način prijave: kroz online aplikaciju koja će biti dostupna na web stranici agencije HAMAG – BICRO od 1. travnja 2022. od 8:00 sati. Postupak prijave bit će jednostavan i brz te u potpunosti digitaliziran. Za ulazak u aplikaciju bit će potrebno upisati OIB i broj jednog obračunskog mjernog mjesta. Većina podataka bit će unaprijed unesena u aplikaciju, a poduzetnici će trebati utvrditi njihovu valjanost, unijeti iznos dosad iskorištene de minimis potpore, dati GDPR privolu te podnijeti zahtjev.

Više o mjeri i prijavi na linku: http Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske – Od 1. travnja počinju prijave za Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike (gov.hr)