U sklopu NPOO objavljena prva dva poziva namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji razvijaju nove proizvode s tržišnim potencijalom

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 1. travnja dva poziva na dostavu projektnih prijedloga za mikro, male i srednje poduzetnike – “Komercijalizacija inovacija” i “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”.

“Komercijalizacija inovacija”

Prihvatljivi korisnici: mikro, mali i srednji poduzetnici usmjereni na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

Prihvatljive aktivnosti: ulaganja neophodna za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja, za proizvode i usluge koji su u fazi spremnosti za tržište, uključujući zaštitu intelektualnog vlasništva i plaće zaposlenih na projektu, savjetodavne i pomoćne usluge za inovacije ali i nabavu novih strojeva, opreme i sl. neophodnih za provedbu projekta.

Iznosi potpore:  između 760.000 kuna i 5.320.000 kuna.

Prijave na Poziv „Komercijalizacija inovacija“ zaprimaju se od 20. svibnja 2022.

 

“Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”

Prihvatljivi korisnici: novoosnovani mikro, mali i srednji poduzetnici (starost poduzeća do 5 godina) koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama.

Prihvatljivi projekti : projekti čiji se proizvodi i usluge nalaze u pred-komercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti.

Prihvatljive aktivnosti: kupnja opreme, materijala, zapošljavanje osoblja i ugovaranje vanjskih usluga za razvoj inovacije. Usporedno s financiranjem, korisnici će u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije biti obvezni proći osposobljavanje za specifične vještine za start-up tvrtke.

Iznosi potpore:  između 200 tisuća kuna i 1 milijun kuna

Prijave na Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ zaprimaju se od 1. lipnja 2022.

Oba poziva se objavljuju u modalitetu trajno otvorenih poziva.

Više informacija na: https://mingor.gov.hr/vijesti/u-sklopu-npoo-objavljena-prva-dva-poziva-namijenjena-mikro-malim-i-srednjim-poduzetnicima-koji-razvijaju-nove-proizvode-s-trzisnim-potencijalom/8729