EUTeens4Green – izražavanje interesa

Autor: LRA Belišće

Ovaj izraz interesa namijenjen je kandidatima koji se žele pridružiti Think Tank-u u sklopu projekta EUTeens4Green, koji je financiranog od strane EU-a i koji podržava mlade ljude (15-24 godine starosti) ili udruge u provedbi aktivnosti koje će unaprijediti zelenu tranziciju u najugroženijim regijama.

DG REGIO objavio je pobjednički prijedlog: “EUTeens4Green – Nova generacija ambasadora mladih za uključivu zelenu tranziciju”, konzorcij koji čini Mreža regija Startup EuropeYouth and Environment EuropeCEE Bankwatch Network s potporom generaciji Climate Europe. Njihov prijedlog ima proračun od gotovo 1 milijun EUR.

Konzorcij će biti odgovoran za organiziranje poziva na projekte otvorene za tinejdžere s boravištem na jednom ili više područja koja ispunjavaju uvjete za Fond za pravednu tranziciju (vidi popis prihvatljivih područja). Projekti tinejdžera imat će za cilj povećanje sudjelovanja i uključenosti ljudi koji su manje izloženi prednostima zelene tranzicije. Usmjeren je na osobe s ograničenom osviještenosti i razumijevanjem o utjecaju “zelene tranzicije” na njihov profesionalni i privatni život i koje istodobno imaju ograničene resurse ili mogućnosti za sudjelovanje u definiranju mjera za održivu tranziciju.

Kroz poziv na projekte financirat će se najmanje 70 projekata tinejdžera. Svaki projekt dobit će doprinos do 10.000 EUR. Razdoblje provedbe trajat će do 12 mjeseci.

EUTeens4Green jedna je od četiriju inicijativa za zastavu koje je DG REGIO pripremio u kontekstu Europske godine mladih.

EUTeens4Green traži istraživačenastavnikestručnjake za pravednu tranziciju i predstavnike udruga mladih koji će se pridružiti svojoj savjetodavnoj skupini.

Podnositelji zahtjeva savjetovat će o tome kako da zelena tranzicija funkcionira za mlade.

Rok za podnošenje do 15. 7.2022.

Više informacija i registracija putem ovog obrasca.

EUTeens4Green