Potpora za sprječavanje štete od divljači

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva) za sprječavanje štete od divljači u 2022. i 2023. Ukupno planirana vrijednost Natječaja je četiri milijuna kuna / 53.0891,23 eura uz mogućnost povećanja.

Prihvatljivi korisnici: pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici i fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50 tisuća kuna / 6.636,14 eura. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva).

Rok za podnošenje prijava: od 20. prosinca 2022. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. listopada 2023.

Više o natječaju možete pronaći na poveznici:  https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/za-sprjecavanje-stete-od-divljaci-cetiri-milijuna-kuna/5852