Objavljen Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja i Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini

Autor: LRA Belišće

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini. Vrijednost raspisanih natječaja je 2.186.041,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Temeljni ciljevi natječaja su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta. Aktivnosti moraju biti usmjerene na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućavanje što većem broju djece, mladima i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću. Sve aktivnosti trebaju pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Organiziranim provođenjem programa obuke neplivača cilj je smanjiti broj slučajeva utapanja.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Natječaji su otvoreni od 1. veljače do 2. ožujka 2023. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći na linku: Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske – S P O R T (gov.hr)