Održana radionica “Mogućnosti prijenosa poslovanja i financiranja poduzetnika i poljoprivrednika u ruralnom razvoju”

Autor: LRA Belišće

Dana 06. ožujka 2023. godine, u organizaciji Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. i Lokalne razvojne agencije Grada Belišća d.o.o., održana je besplatna radionica na temu “Mogućnosti prijenosa poslovanja i financiranja poduzetnika i poljoprivrednika u ruralnom razvoju”.

Radionici, koja je bila održana u prostorijama Lokalne razvojne agencije Grada Belišća, prisustvovalo je oko  trideset nositelja/članova OPG-a i poduzetnika. Najviše zanimanja izazvao je indikativni plan objave natječaja za 2023. godinu za investicije u poljoprivredi. Poljoprivrednici koji planiraju investirati u unaprjeđenje, modernizaciju i širenje svoje poljoprivredne proizvodnje su dobili uvid u zahtjeve pojedinih intervencija vezane uz prihvatljivost korisnika, prihvatljivost aktivnosti, intenzitet potpore i visine financiranja, kao i druge važne informacije.

Poljoprivredna gospodarstva koja planiraju prijave na spomenute natječaje temeljem dobivenih informacija moći će se kvalitetnije pripremiti, kako za prijavu, tako i za provedbu svojih projekata uz podršku zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija Grada Belišća.