Natječaj Veleposlanstva Francuske Republike za organizacije civilnog društva

Autor: LRA Belišće

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje peti natječaj za organizacije civilnog društva.

Ovaj poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 EUR) u jednom od tri prioritetna područja:

  1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije,
  2. pomirba i promicanje tolerancije te
  3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena.

 

Opravdani troškovi: organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije. Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd.

 

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu institutionnel(a)institutfrancais.hr najkasnije do 14. travnja 2023. godine.

Više informacija i obrasce potražite na https://udruge.gov.hr/vijesti/natjecaj-veleposlanstva-francuske-republike-za-organizacije-civilnog-drustva-5635/5635