Javni poziv za provedbu Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva otvoren do 20. prosinca 2023. godine

Autor: LRA Belišće

Obavještavamo zainteresirane poljoprivredne proizvođače da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, 27. studenog 2023. godine objavila Javni poziv za provedbu Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva temeljem kojeg je u AGRONET zaštićenoj aplikaciji omogućeno podnošenje Zahtjeva za ovu potporu.

Intenzitet potpore iznosi najviše 135 €/ha za površine prihvatljive za potporu.

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ili raži i/ili uljane repice i koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

a) upisani su u Upisnik poljoprivrednika

b) imaju evidentirane poljoprivredne površine pod pšenicom i/ili ječmom i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pirom i/ili raži i/ili uljanom repicom u ARKOD sustavu na temelju kojih je podnesen Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu.

Zahtjev za potporu moguće je podnijeti najkasnije do 20. prosinca 2023. godine.

Detaljnije možete pogledati na: https://www.apprrr.hr/javni-poziv-za-provedbu-programa-potpore-za-kompenzaciju-rasta-troskova-proizvodnje-u-sektoru-ratarstva-otvoren-do-20-prosinca-2023-godine/