Javni poziv za prijavu na sudjelovanje u programu “Aktivni u zajednici” 2024.

Autor: LRA Belišće

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica i u 2024. godini nastavlja s provedbom Programa „Aktivni u zajednici“. Program je namijenjen pojedincima iz organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim građanima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Kao i do sada kroz program Aktivni u zajednici uključujemo građane s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Sudionici Programa će kroz edukaciju i mentorsku podršku Zaklade Slagalica razvijati i provoditi društvene programe te planove prikupljanja sredstava u svojim zajednicama.

Edukacijom o jačanju aktivizma i filantropije u zajednicama želimo osnažiti ulogu pojedinca/zajednice i lokalnog djelovanja za razvoj zajednice u kojima žive. Program je usklađen s temeljnim odrednicama globalnih ciljeva održivog razvoja, poticanjem interakcije, razmjene ideja i „peer“ podrške među uključenim sudionicima.

Edukacija se sastoji od 3 modula, a provodit će ju stručni tim Zaklade u suradnji s Veljkom Armano Linta iz Satelit – edukacije za održivost i regenerativnost.

Od polaznika edukacije se očekuje da po povratku u svoju zajednicu:

➢Okupe predstavnike zajednice te prenesu stečena znanja i vještine
➢Uz podršku zajednice mapiraju potencijale svoje zajednice
➢Uz mentorsku i tehničku podršku Zaklade u zajednici provedu odabranu aktivnost

Edukacija će se održati 23. i 24. veljače u Slavonskom Brodu.
Program će se nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Zbog ograničenosti kapaciteta iz svake općine/grada moguće je sudjelovanje jedne osobe, a ukupno po tri iz svake županije. Troškovi puta na edukaciju i troškovi smještaja (noćenje i hrana) u Slavonskom Brodu će biti pokriveni.

Prijavnica za sudjelovanje: OVDJE.

Rok za prijavu: 16. 02. 2024. godine.

 

Više informacija na linku: https://zaklada-slagalica.hr/javni-poziv-za-prijavu-na-sudjelovanje-u-programu-aktivni-u-zajednici-2024/