POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA KOJI OMOGUĆUJU PRISTUP I DOSTUPNOST KULTURNIH SADRŽAJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU I MLADE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2024.

Autor: LRA Belišće

Opći cilj Poziva je omogućavanje pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini, očuvanju raznolikosti društva, jačanju kapaciteta zajednice te afirmira njihove kreativne, umjetničke i intelektualne mogućnosti i senzibilizira javnost za umjetnički rad osoba s invaliditetom.

Pravo podnošenja prijave na temelju ovoga Poziva imaju organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, zaklade i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti i socijalne djelatnosti) koje imaju sjedište i obavljaju djelatnosti na području Republike Hrvatske.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 3.000,00 €.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 30.000,00 €.

Rok: 6. lipnja 2024.

Detaljnije možete pogledati na: https://min-kulture.gov.hr/poziv-za-predlaganje-programa-koji-omogucuju-pristup-i-dostupnost-kulturnih-sadrzaja-za-osobe-s-invaliditetom-i-djecu-i-mlade-s-teskocama-u-razvoju-u-republici-hrvatskoj-u-2024-rok-6-lipnja-2024/25864